Spirituele betekenis ziekte

Spirituele betekenis van ziekte

Deel dit bericht

Ziekte kan je leven op vele manieren beïnvloeden, maar het kan ook een kans zijn om jezelf te begrijpen. De vraag is wat je lichaam je wil vertellen met je klacht. Ben jij bereid daarnaar te luisteren? 

Als je je lichaam kunt verbinden met je gevoel en je verstand, dan kun je zelf heel veel doen om je klacht te verminderen. 

Spiritualiteit is niet zweverig. Het houdt alleen maar in dat je bewustzijn creëert. Bewustzijn over je gedachten en emoties. Vervelende ervaringen maken dat je je aanpast, vlucht of vecht. Pas als je begrijpt wat de oorzaak of oorsprong van je ziekte is, kun je zien wat nodig is en kun je genezen of zelfs helen. 

Op deze pagina leer je over de spirituele betekenis van ziekte en hoe het je kan helpen groeien en je bewustzijn te vergroten.

Holistische kijk op ziekte en gezondheid

Als je ziekte holistisch bekijkt, plaats je ziekte in een groter verband. Daardoor krijg je een heel andere kijk op ziekte, maar ook op gezondheid. Ziekte is geen natuurlijke staat van je lichaam. Volgens de holistische denkwijze, valt ziekte samen met een onbalans in de 5 niveaus: lichamelijk, mentaal, emotioneel, spiritueel en energetisch. Is er iets aan de hand op mentaal, emotioneel, spiritueel of energetisch niveau, dan merk je dat aan je lichaam. Alle 5 niveaus beïnvloeden elkaar over en weer. 

Ziekte begrijpen

Om jezelf beter te begrijpen moet je soms vele jaren terug in de tijd. Ervaringen uit je kindertijd, rondom de geboorte, in de baarmoeder, maar ook verder in je leven of zelfs generaties terug; het speelt allemaal een rol. 

Ook ingehouden emoties komen terug in je lijf. Leefbewust heeft er een mooie afbeelding van gemaakt. Met dank hieronder een kopie van de foto.


Voorbeelden van spirituele zienswijzen:

Je klacht, ziekte of aandoening kun je daarom anders zien. Hieronder lees je enkele voorbeelden. 

- Ziekte als een boodschap van ons lichaam

Volgens de spirituele betekenis van ziekte, kan ziekte worden gezien als een boodschap van ons lichaam. Het is een signaal dat er iets uit balans is in ons leven. Of het nu gaat om onze fysieke, emotionele of spirituele gezondheid. Door te luisteren naar deze boodschap en te begrijpen wat ons lichaam ons probeert te vertellen, kunnen we werken aan het herstellen van de balans en het bevorderen van onze algehele gezondheid en welzijn. 

- Ziekte als kans voor persoonlijke groei

Volgens de spirituele betekenis van ziekte, kan ziekte worden gezien als een kans voor persoonlijke groei. Het kan ons helpen om dieper in onszelf te duiken en te begrijpen wat ons echt dwarszit. Door te werken aan het genezen van onze fysieke, emotionele en spirituele gezondheid, kunnen we ons bewustzijn vergroten en ons spiritueel verder ontwikkelen. Het is belangrijk om te onthouden dat ziekte niet altijd een straf is, maar eerder een kans om te groeien en te ontwikkelen. 

- Ziekte als uitnodiging om ons leven te veranderen

Ziekte kan ons uitnodigen om ons leven te veranderen en ons te helpen groeien op spiritueel niveau. Het kan ons dwingen om onze prioriteiten opnieuw te bezien en ons te concentreren op wat echt belangrijk is. Door te luisteren naar ons lichaam en onze emoties, kunnen we de onderliggende oorzaken van onze ziekte begrijpen en werken aan het genezen van onze hele zelf. Het is belangrijk om te onthouden dat ziekte ons kan helpen onze spirituele ontwikkeling te begrijpen en ons te leiden naar een meer vervullend leven. 

Wat kan ik als homeopaat met de spirituele betekenis van ziekte?

De spirituele betekenis van ziekte speelt een grote rol bij mijn behandelingen. Niet bij iedereen, maar bij degene die eraan toe is en ervoor open staat. Deze gesprekken zijn geweldig vervullend. Door bewustzijn te krijgen over de spirituele betekenis van ziekte, zijn (chronische) ziektes en aandoeningen verdwenen, er wordt meer levensgeluk ervaren en men gaat doen wat men wil!

Op de pagina ‘Wat is een holistische benadering‘ schrijf ik er ook over. Ik vind het belangrijk ziekte holistisch te benaderen en daardoor in een context te kunnen plaatsen voor een goede behandeling en een beter begrip van een ziekte, klacht of aandoening. 

Welke middelen gebruik ik ervoor?

Ik kan elk middel gebruiken voor spirituele ontwikkeling. Zowel planten en mineralen als dieren of nosoden. Heel specifiek zijn de Lanthaniden, de middelen van edelstenen en de matridonials. 

Op de pagina ‘Alles over een homeopathisch middel‘ vind je veel informatie. 

Meer lezen?

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink
× Stel je vraag