Persoonlijke ontwikkeling

persoonlijke ontwikkeling

Deel dit bericht

Je persoonlijke ontwikkeling kan ervoor zorgen dat je ergens keihard tegenaan loopt. Het pad van ontwikkeling en bewustwording gaat niet altijd vanzelf. Je kunt issues tegenkomen die je veel emoties geven. Is helemaal niet erg, maar je kunt er wel hinder van ondervinden. Met hinder bedoel ik dat je symptomen ondervindt in lichaam en geest. De meeste symptomen zijn tijdelijk van aard, ze gaan vanzelf weer voorbij. Als de symptomen echter blijven, wil je lichaam je iets vertellen en daarbij kan ik je ondersteunen.

Als homeopaat kijk ik naar de mens als geheel en luister ik naar het levensverhaal; hoe iemand in het leven staat en waardoor mogelijk lichamelijke of psychische klachten zijn ontstaan. En dat is heel divers! Iedereen is uniek en dat is tegelijkertijd het bijzondere van homeopathie en haar geneesmiddelen, waarmee precies op de unieke oorsprong en symptomen ingespeeld kan worden.

Verkenning eigen innerlijke wereld

Voor de persoonlijke ontwikkeling is er een groot verlangen om de eigen innerlijke wereld te verkennen. Er is een zoektocht: wat is van mijzelf en wat is van een ander? Er is een streven naar innerlijke ontwikkeling: het begrijpen én controleren van de eigen innerlijke motieven, emoties, instincten, gedachten en intenties. Dat alles om maar er maar niet door beheerst te worden.

Persoonlijke ontwikkeling: een diepe zoektocht

De zoektocht naar de innerlijke wereld gaat diep. Er is een ‘weten’ dat de essentie van dingen en het zelf alleen gevonden kan worden op diep niveau. Hierdoor kan er een hekel zijn aan oppervlakkige mensen en contact.

Ontmoeting van je schaduw

In de zoektocht naar de psyche is er een ontmoeting met de donkere kant – de schaduw, zoals Jung het noemt. De wens is om het ego en het zelf te begrijpen. Uiteindelijk is er de wens om het ego los te laten. Er ontstaat een verhouding met de schaduw en het projecteren stopt. Iemand anders krijgt niet meer de schuld. Het is je eigen probleem, alhoewel je je pijn gedaan voelt door je vriend, vader of moeder.

Reflectie

Er is veel reflectie. Er is sprake van tegelijkertijd denken én een bewustzijn van de gedachte. Het gebeurt om niet geleid te worden door (onbewuste) motieven. Daardoor is het antwoord langzamer, bedachtzamer, vooral als over zichzelf nagedacht wordt.

Waarom deze informatie over persoonlijke ontwikkeling?

Ik schrijf bovenstaande informatie, om je meer bekend te maken met homeopathie en om je bewust te maken wanneer je met behulp van homeopathie je volgende stap in je leven kunt zetten en je tegelijkertijd van je lichamelijke klacht kunt herstellen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Wil jij een betere gezondheid?

Bekijk de contactmogelijkheden of maak een afspraak

Monique Eggink