Ontdek homeopatische oplossingen voor je depressie

homeopathische oplossing voor depressie

Deel dit bericht

Homeopathische middelen bieden vele oplossingen om depressie te behandelen. Het is een mooi en natuurlijk alternatief voor antidepressiva. Er zijn middelen van planten, dieren en mineralen. Bekijk welke oplossingen homeopathie biedt en en ontdek of een homeopathisch middel voor jou zal werken.

De basis van homeopathische middelen

Homeopathie is een holistische behandeling, die zoekt naar een balans van lichaam en geest op alle niveaus – fysiek, mentaal en emotioneel – om een optimale gezondheid te bevorderen. Homeopaten streven ernaar de onderliggende oorzaak van ziekte te vinden en te behandelen met een homeopathisch middel, dat precies op maat is voor jou. Deze benadering betekent dat we natuurlijke homeopathische middelen inzetten, maar misschien ook een verandering in leefstijl vragen en / of een ander dieet. Alles is erop gericht om je balans te herstellen en je symptomen te verlichten. Op mijn pagina ‘homeopathisch middel‘ kun je meer lezen. 

Homeopathische middelen voor depressie

Homeopathie heeft een heel scala aan natuurlijke middelen, die gebruikt kunnen worden bij de behandeling van mentale gezondheid, inclusief depressie. Enkele populaire homeopathische middelen om een depressie te behandelen zijn Staphisagria, Natrium Muriaticum, Ignatia Amara en Aurum metallicum. 

Als homeopaat kijk ik naar de achterliggende oorzaak van jou depressie. Wat is er gebeurd, zodat jij een depressie hebt kunnen krijgen?  Alle homeopathische middelen hebben zeg maar een ‘verhaal’. Jouw ‘verhaal’ moet precies passen bij het ‘verhaal’ van het middel en dan pas werkt het. 

Voorbeelden van homeopathische middelen voor depressie

Ik mag als homeopaat helaas de namen van de middelen niet noemen van de overheid.

1

Bij dit middel is verlies een achterliggende oorzaak voor de depressie. Er wordt gedacht dat het nooit meer goed kan komen. Ze zitten vast in het verleden, waar alles goed was. Het thema is zich alleen in de wereld voelen. Ze voelen zich niet meer zeker en gevoed in en door de wereld. Een ander thema is, dat ze geen moeder kunnen zijn. Dit kan leiden tot onvruchtbaarheid, maar ook andersom – onvruchtbaarheid is de oorzaak. 

2

Bij dit middel is het loslaten van een taak of persoon erg lastig. Het verantwoordelijkheidsgevoel is erg hoog! Als dit middel zijn verantwoordelijkheden niet meer aankan, is hij geneigd alles te laten vallen. Ze willen ook de leiding hebben, alleen dan is er de volledige verantwoordelijkheid. Werken erg hard!!

3

Wil je meer middelbeelden lezen? Stuur me dan een e-mail of bericht via mijn contactformulier onderaan deze pagina. 

Voordelen van een homeopathische behandeling voor depressie

  • je symptomen verlichten, doordat de onderliggende oorzaak wordt behandeld
  • je depressie wordt holistisch behandeld. Niet alleen je depressie wordt behandeld, maar ook de overige klachten worden meegenomen in de keuze van het best passende homeopathische middel
  • het zijn natuurlijke middelen en zijn niet belastend voor je lichaam
  • je zelfgenezend vermogen wordt versterkt op alle niveaus (lichaam, mentaal en emotioneel)
  • Op mijn pagina ‘klassieke homeopathie‘ kun je meer lezen. 

De interactie met andere homeopatische middelen

Je moet ook letten op de mogelijke interactie met voedingsmiddelen en andere medicatie die je neemt. Homeopathische middelen zijn veilig en voldoen aan de regelgeving wereldwijd, maar het is in de praktijk toch het beste om altijd relevante informatie te verkrijgen voor je behandeling.

Een behandelprogramma maken

Ik kan je helpen met welk homeopathisch middel het best past bij jouw unieke situatie en de symptomen van je depressie. Ook kan ik je informeren over de potentie, wanneer, hoe vaak en hoe je de middelen in moet nemen. Tevens kan ik je een andere leefstijl aanraden die je mogelijk helpt bij je depressie. 

We beginnen met een homeopathisch middel wat in eerste instantie het meest helpend lijkt. Inname geeft altijd het bewijs. In een vervolg gesprek bespreken we wat er is gebeurd en in hoeverre het homeopatische middel je geholpen heeft bij je depressie. 

Heeft dit homeopathische middel je niet voldoende geholpen, dan gaan we over op een ander middel. Ook kan het zijn dat we doorgaan met hetzelfde middel, maar met een andere potentie dit keer. 

Houd je vordering in de gaten om positieve triggers te herkennen en om terugval te voorkomen

Als je begint met inname van de homeopathische middelen, is het belangrijk om jezelf goed in de gaten te houden voor wat betreft veranderingen in je stemming. Dit kan je helpen om te ervaren wat helpt en je symptomen verlicht en wat je moet vermijden om een terugval te voorkomen. Je kunt een emotioneel dagboek bij gaan houden of een logboek van dagelijkse activiteiten. Zo kun je jezelf op de rit houden en beter je triggers gaan begrijpen voor je depressie. Met deze kennis, kun je een strategie creëren om je emoties meer effectief in de hand te houden. Tevens is het super behulpzaam bij je behandelprogramma!

Praktijkinformatie

Mijn praktijk staat in Holten aan de voet van de Holterberg. Als je een consult plant, kun je er een dagje in de prachtige natuur aan vast knopen. Mijn praktijk staat een klein stukje van ons woonhuis af en is toegankelijk voor een rolstoel en is van alle gemakken voorzien. Er is ruim (gratis) parkeergelegenheid. Op mijn pagina ‘contact over gezondheid‘ kun je meer lezen. 

Spreekt deze behandeling je aan?

Reserveer online

Geef je eigen mogelijkheden aan.

Meer informatie

Ik houd van vragen! Stel ze gerust.

Algemene informatie over depressie

Op Wikipedia vind je veel informatie over een depressie in het algemeen. Als het goed is wordt deze informatie ook regelmatig bijgewerkt. Hierbij de link naar het artikel over depressie op Wikipedia

De wetenschap over homeopathie en depressie

  • Homeopathic individualized Q-potencies versus Fluoxetine for moderate to severe depression: double blind, randomized, non-inferiority trial. Het resultaat was, dat er geen significante verschillen zijn. Homeopathie en Fluoxetine werken even goed. 

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink
× Stel je vraag