edelstenen en homeopathie
Monique Eggink

Monique Eggink

Monique is een gepassioneerd homeopaat met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Zij onderzoekt en wil het grote geheel zien: Wat is de essentie? Zij combineert zoveel mogelijk stromingen binnen de homeopathie, maar gebruikt ook inzichten uit bijvoorbeeld de yoga traditie, filosofie en psychologie. Monique is een voorstander van puur natuur.

Edelstenen en homeopathie

Edelstenen en homeopathie, wat heeft dat met elkaar te maken zul je denken? Er bestaan homeopatische middelen die van edelstenen zijn gemaakt. Deze homeopatische middelen ben ik momenteel aan het bestuderen. Wat zijn het mooie middelen! Over een aantal edelstenen zal ik apart een berichtje schrijven.

Edelstenen gebruiken energie op een specifieke wijze; ze transformeren. Mensen dragen ze en hun effect wordt overgebracht op de drager. In de industrie worden ze gebruikt voor hun mogelijkheid om energie over te dragen. Een robijnlaser was de eerste laser in de geschiedenis.

Voor een homeopathisch middel, wordt de steen helemaal heel gelaten. De stenen die gebruikt zijn, zouden als juwelen gedragen kunnen worden vanwege hun schoonheid, kleur en zeldzaamheid.

De basiswerking van de edelstenen staat hieronder:

Stollingsgesteenten en primaire mineralen

Helpen bij situaties in het leven die een grote uitdaging vormen. Ze zullen de noodzakelijke groeiprocessen bevorderen en helpen bij ziekten die typisch optreden in dit soort situaties.

Sedimentgesteenten en secundaire mineralen

Maken het ons gemakkelijker om deze vorming gebaseerd op aangeleerde verbanden, overtuigingen en pijnlijke ervaringen te herkennen, ons er bewust van te worden en ons er vervolgens van te ontdoen. Ze helpen ons zelf opnieuw te oriënteren, nieuwe ervaringen vanuit een nieuw gezichtspunt te bekijken en strategie te ontwikkelen die beter passen bij onze huidige situatie. Op deze manier worden onze innerlijke behoeften gemakkelijker in harmonie gebracht met de eisen van onze omgeving. Stress en spanning verdwijnen en de harmonie wordt hersteld, waardoor alle ziekten die hun oorzaak vinden in conflict met onze omgeving zullen worden genezen. In alle situaties waarin we een conflict met onze omgeving of medemensen hebben, ongeacht of die actueel is of al lang geleden. Zij bevorderen genezing van alle ziekten die ontstaan door dergelijke conflicten of het vermijden ervan.

Metamorfe gesteenten en tertiaire mineralen

Stimuleren ons innerlijke transformatieproces. Ze bevorderen kritische zelfreflectie en helpen ons in te zien en te begrijpen welke dingen in ons leven niet van blijvend belang zijn en waaraan we een eind moeten maken, omdat het ons ontevreden maakt. Het geneest ziekten die ontstaan door angst om dingen los te laten, in het niet doorvoeren van noodzakelijke veranderingen, of in een levensstijl die niet langer zinvol is. Ze stimuleren en bespoedigen de genezing van alle ziekten die hun oorzaak vinden in innerlijke conflicten.

In volgend bericht schrijf ik over de kristalstelsels en later over edelstenen en homeopathie.

Edelstenen en homeopathie

bron: Michael Gienger – Handboek geneeskrachtige stenen – uitgever Altamira, 6e druk 2017

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Ontvang gratis mijn berichten over een andere kijk op gezondheid

Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat ik je gegevens met zorg verwerk volgens mijn privacyverklaring. 

Je gegevens zijn bij mij veilig volgens AVG. Ik verkoop ze niet door. Je kunt jezelf weer eenvoudig uitschrijven.