kind huilt en heeft het moeilijk met zichzelf

Deel dit bericht

Hoe lastig kunnen kinderen het met zichzelf hebben?!

Hoe vaak loop je tegen de behandelwijze van de GGZ aan? Begrijpt de GGZ jou en je kind wel? Kan de reguliere GGZ alle symptomen herkennen van kinderen met complexe problematiek? Allemaal vragen die ik mijzelf heb gesteld de afgelopen twee jaar bij de behandeling van onze dochter. Enorm diep zijn wij gegaan in de situatie met onze dochter – zonder in details te treden. Wij hebben gesproken met een aantal GGZ-instellingen en kwamen uiteindelijk terecht bij een instelling die bij ons paste als een jas.

Een andere kijk op complexe kinderen

Wat ons geholpen heeft is een ‘andere kijk’ op ziekte/problematiek van complexe kinderen. Als je anders naar de situatie gaat kijken en handvatten krijgt, kun je samen met je kind grote stappen maken. Het is nodig dat ook de begeleiders bij de GGZ je visie begrijpen en daarin mee kunnen gaan. Zoek daarom net zo lang naar een GGZ instelling totdat je kind en jij je begrepen voelen. 

Oorsprong complexe problematiek

Complexe problematiek kan voortkomen uit het feit dat je kind het lastig vindt om op aarde te zijn. Op de plaats waar ze vandaan komen voor de geboorte was het mooi, lief, veilig, respectvol en rustig. Hier op aarde komen was wel een keuze, maar kan veel ondersteuning nodig hebben. Je ziet daarom nogal eens problemen rondom de zwangerschap / geboorte / eerste levensjaren bij deze kinderen. Nogal eens zijn deze kinderen hoogsensitief. Voor het ‘aardingsproces’ heeft homeopathie mooie middelen om als eerste de veiligheid op aarde te geven. Op mijn pagina ‘de oorsprong van ziekte‘ kun je er meer over lezen.

Zelfbeeld van complexe kinderen

Het zelfbeeld van deze kinderen is een volgende stap. Doorgaans vinden ze zichzelf niets waard, geven ze zichzelf de schuld, komen ze niet voor zichzelf op – en soms zeggen ze niets – of spreken zichzelf niet uit. Ook kan er boosheid zijn en enorm dwars gedrag. 

Het is een proces

Het proces kun je stapje voor stapje nemen. Kleine stapjes moedig voorwaarts en soms even een stap op zijn plaats. Alles heeft zijn tijd nodig. De GGZ kan goede dingen doen samen met homeopathie + zelf een andere kijk op de situatie ontwikkelen; dan kom je er wel. Je kunt het!

Wil je ook een andere kijk op complexe problematiek?

Wil je ook een andere kijk op complexe problematiek? Vraag een consult aan en laat mij met je meekijken en je handvatten geven. Als klassiek homeopaat benader ik ziekte op een andere manier dan je gewend bent en dat alleen al kan heel helpend zijn. Op mijn pagina ‘klassieke homeopathie‘ en op ‘mijn hoofdpagina-homeopathie brengt balans‘ kun je er meer over lezen. 

Leestip: Je kunt jezelf ook voorbereiden door je in te lezen in het boek: ‘Healing Complex Children with Homeopathy’ van Angelica Lemke. 

hoe lastig kunnen kinderen het met zichzelf hebben

Wil jij jeZelf (genees)krachtiger maken?

Laten we kennismaken.

Wil je een actieve deelnemer zijn van je gezondheid en Zelf de regie in handen nemen? Laten we kennismaken, bespreken wat je ziektegeschiedenis is en wat je allemaal al gedaan hebt en waar je vastloopt. 

Samen kijken we in alle rust of er een wederzijdse klik is om verder te gaan. Dit gesprek is tevens al de basis van de vervolgafspraken. 

De investering in jezelf voor deze afspraak is 45 minuten en €65, waarvan je ca. €45 terugkrijgt van je zorgverzekeraar (check hiervoor je zorgpolis).

Monique Eggink