Allergie veilig en doeltreffend behandelen

Een allergie kun je veilig en doeltreffend behandelen met  homeopathie.

Een allergie is een ‘teveel aan reactie’. Vandaar de tranenvloed, niesbuien, overmatige jeuk, rode ogen, branderige ogen, etc. Ik hoor steeds meer om mij heen dat mensen een allergie of overgevoeligheid ergens voor hebben.

De behandeling

Als je bijvoorbeeld allergisch bent voor boompollen, dan krijg je een homeopatisch middel gemaakt van boompollen. Als je precies de boom kent waarvoor je allergisch bent, dan kan ik je zelfs het homeopathisch middel geven dat gemaakt is van precies die boom. Het geldt voor grassen, pollen, onkruid, haren van huisdieren, huisstof, enzovoorts.

Ontstoringskuur

Deze manier van behandelen wordt ook wel ontstoren genoemd. Je ontstoort je gevoeligheid voor het allergeen die ergens in je leven is ontstaan.

Kosten

De kuur kost ongeveer €30 en wordt mogelijk vergoed door je zorgverzekeraar (kijk in je zorgpolis). Er komen consultkosten bij van €20 – max. €80 bij, afhankelijk van hoe ingewikkeld je allergie is. Ook deze consultkosten worden (deels) vergoed.

Voordeel van een homeopathische behandeling van een allergie

  • je hoeft maar één of enkele kuren te doen, (je krijgt voldoende geneesmiddelen mee om enkele kuren te doen)
  • je hoeft niet iedere dag een medicijn in te nemen
  • de homeopathische geneesmiddelen zijn erg klein. Je kunt de korreltjes opzuigen en ze smaken zoetig
  • geen chemische belasting van het lichaam.
  • Het is een geneesmiddel van een natuurlijke stof
  • je onderdrukt je reactie niet zoals bij reguliere medicijnen
  • je helpt je lichaam zichzelf te weren tegen het allergeen, waardoor je ook in de toekomst minder hinder zult ondervinden van je allergie