bron van vitamine D
Monique Eggink

Monique Eggink

Monique is een gepassioneerd homeopaat met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Zij onderzoekt en wil het grote geheel zien: Wat is de essentie? Zij combineert zoveel mogelijk stromingen binnen de homeopathie, maar gebruikt ook inzichten uit bijvoorbeeld de yoga traditie, filosofie en psychologie. Monique is een voorstander van puur natuur.

Vinden we in de natuur voldoende vitamine D voor een optimale gezondheid? Is extra aanvulling nodig?

Bron van vitamine D

Het is helaas een wijdverbreid misverstand dat goede voeding een ruime bron is van vitamine D. Voornamelijk alleen levertraan, ei, roomboter en vette vissoorten, zoals paling, zalm, makreel, haring en sardines vormen een goede bron van vitamine D. Deze voedingsmiddelen leveren lang niet altijd voldoende voor een optimale gezondheid. Ook de bijdrage van margarine en braadvet aan de vitamine D-spiegel is gering.

We bouwen onze vitamine D-voorraad vooral op door voldoende blootstelling aan de zon. Wist je dat door je meteen in te smeren met zonnebrandmiddelen, je de opname blokkeert?

We slaan vitamine D op in ons vetweefsel, zodat we een voorraadje hebben. Hoe groot de voorraad is hangt af van het aantal zonne-uren die je hebt gehad.  In de zomer is onze voorraad daardoor uiteraard hoger dan in de winter. Het dieptepunt wordt doorgaans bereikt in februari-maart. 

Heb je EXTRA vitamine D nodig? Ja, in veel gevallen wel!

Wil je meer weten over vitamine D, kijk dan bij mijn andere berichten én kom naar mijn informatie-avond, waar je meer kunt horen dan ik schrijven kan. 

Ware informatie voor innerlijk weten en bewustwording doe je niet ‘on-line’ op, maar met elkaar is mij motto“.

Datum: woensdag 12 februari 2020
Locatie: Van Nootensweg 1, 7451 LK Holten
Kosten: €10 voor zeer waardevolle kennis, waar je echt zelfstandig mee uit de voeten kunt! inclusief een verantwoord aangeklede kofffie/thee 🙂
Tijd: 19:30 – 21:30 uur

bron van vitamine D

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Ontvang gratis mijn berichten over een andere kijk op gezondheid

Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat ik je gegevens met zorg verwerk volgens mijn privacyverklaring. 

Je gegevens zijn bij mij veilig volgens AVG. Ik verkoop ze niet door. Je kunt jezelf weer eenvoudig uitschrijven.