rust in je hoofd - rust in je lijf
Monique Eggink

Monique Eggink

Monique is een gepassioneerd homeopaat met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Zij onderzoekt en wil het grote geheel zien: Wat is de essentie? Zij combineert zoveel mogelijk stromingen binnen de homeopathie, maar gebruikt ook inzichten uit bijvoorbeeld de yoga traditie, filosofie en psychologie. Monique is een voorstander van puur natuur.

Info-avond 11 maart 2020: Stress als achterliggende oorzaak van ziekte

Stress is een belangrijke factor voor gezondheid en daarom het onderwerp van mijn volgende info-avond op woensdagavond 11 maart van 19.30 – 21.30 uur.

Gevoelens hebben een meetbaar effect op onze gezondheid

Onlangs maakte ik kennis met het werk van Prof.Dr. Pierre Capel. Hij zegt: “Onze gevoelens hebben een meetbaar effect op onze gezondheid”. Hij heeft 40 jaar onderzoek gedaan in het medische veld. “Het immuunsysteem heeft met van alles en nog wat te maken. Immunologie zit in alle weefsels.”

Homeopathie gaat uit van ditzelfde standpunt, zoals ik het zie en uitoefen. Ik ben mega blij dat Pierre Capel zijn onderzoek naar buiten brengt in zijn boek en lezingen.

Gevoelens en ook stress zijn niet meetbaar

Er zijn tegenwoordig een heleboel ziektes, die niet meer meetbaar zijn. Vanuit gevoelens en dus ook stress (wat niet meetbaar is) ontstaat onbalans en dat werkt door in het immuunsysteem, in de stofwisseling, in de neurotransmitters, etc. Eén dingetje veroorzaakt niet één dingetje. Een heel leefgebied veroorzaakt een hele hoop dingen.

Gevoelens kunnen je kracht geven, maar ook vernietiging. Gevoelens ontstaan; het gevoel is altijd een interactie tussen twee systemen. Daarom kun je stellen: Stress is niet de oorzaak; belangrijker is hoe je ermee omgaat. We worden niet allemaal op dezelfde manier beïnvloed door stress. Er moet dus een persoonlijke factor bij betrokken zijn.

Het gaat om de verandering IN de persoon

Mahesh Gandhi, een psychiater en homeopaat met internationale reputatie, zegt over stress: 

Zelfhulpboeken, counselling, cognitieve gedragstherapie en allerlei technieken leren ons met stress om te gaan, maar maakt ons niet vrij van stress. Het brengt geen verandering IN de persoon, en juist dát is belangrijk! 

‘Leven gaat niet over wachten tot de storm voorbij gaat, het gaat over leren te dansen in de regen.’

Een aantal factoren zijn belangrijk bij stress

Er zijn een aantal factoren belangrijk bij stress en daarover wil ik je graag vertellen tijdens de info-avond. Het gaat ook over leefstijl, voeding, ontspanning en beweging. Daarnaast geef ik je een aantal effectieve manieren om je stress vrij te laten.

Totaalplaatje wat zorgt voor een goede balans

Kortom: een totaalplaatje wat ervoor zorgt dat je zelfgenezende vermogen weer gaat doen waarvoor het bedoeld is: zorgen voor een goede balans van lichaam en geest en dat is inclusief een goede weerstand en een verhoging van je gezondheid en geluk!

Door samen te ervaren en leren hoe je verantwoordelijkheid en leiderschap kunt nemen voor je eigen gezondheid en kwaliteit van leven, voorkom je een langdurige medische zoektocht. Een uniek en persoonlijk behandelplan in plaats van een ‘quick fix’ of ‘one protocol for all sizes’. 

Reserveren?

Een plekje reserveren kan via het evenement op Facebook via de ‘reserveer-knop’. Mailen kan ook op: info@homeopathieholten.nl

Datum: woensdagavond 11 maart 2020
Tijd: 19.30 – 21.30 (inloop vanaf 19.00 uur)
Plaats: Van Nootensweg 1, 7451 LK Holten of in Holten-centrum afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Je hoort tijdig de locatie!
Kosten: €10 voor zeer waardevolle info waar je zelf echt mee uit de voeten kunt, inclusief een verantwoord aangeklede thee/koffie.

Van harte welkom en ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Monique

rust in je hoofd - rust in je lijf

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Ontvang gratis mijn berichten over een andere kijk op gezondheid

Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat ik je gegevens met zorg verwerk volgens mijn privacyverklaring. 

Je gegevens zijn bij mij veilig volgens AVG. Ik verkoop ze niet door. Je kunt jezelf weer eenvoudig uitschrijven.