gedoe in de geest natuurlijk oplossen
Monique Eggink

Monique Eggink

Monique is een gepassioneerd homeopaat met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Zij onderzoekt en wil het grote geheel zien: Wat is de essentie? Zij combineert zoveel mogelijk stromingen binnen de homeopathie, maar gebruikt ook inzichten uit bijvoorbeeld de yoga traditie, filosofie en psychologie. Monique is een voorstander van puur natuur.

Gedoe in de geest

Wat raakt jou?

Gedoe in de geest maakt zoveel lawaai en geeft zoveel vertroebeling dat we niet meer goed en zuiver kunnen zien en waarnemen. 

Zoals je op het plaatje hieronder ziet, bestaat de mens uit zijn lichaam, geest (gevoelens, gedachtes, etc) en zijn zelf (bewustzijn). Deze weergave is heel erg vereenvoudigd. 

In het grijze gebied van de geest zie je allemaal puntjes afgebeeld. De puntjes stellen allemaal gedoe in je geest voor. Het zijn: ervaringen, gedachtes, trauma’s, blokkades voor, die je in je leven opgedaan hebt. Ze vormen je referentiekader; de manier waarop je in het leven staat en wat je handelen bepaalt. Voor iedereen is dat anders. 

 

Een middel op maat voor psychische problemen

Gedoe in de geest kun je oplossen!

Zodra je geraakt wordt, heeft dat betrekking op één of een aantal van deze puntjes. Dat raken gebeurt bewust of onbewust; je voelt je ineens rot en je weet waardoor dat komt, of je voelt je rot en je hebt geen idee waardoor het komt. Een goed verstaander luistert naar wat je zegt en hoort wat je raakt in je leven. Als je hetgeen je raakt in je leven kunt oplossen, dan geeft dat enorme vrijheid.

Een homeopathisch middel precies voor hetgeen je raakt

Ja, hoe mooi is dat! Een homeopathisch middel precies voor hetgeen je raakt. Homeopathie heeft middelen, die op maat worden voorgeschreven. Precies voor wat jou raakt. Dat gebeurt alleen als we elkaar goed begrijpen en samen bij jouw kwetsbare punt kunnen komen. Je wordt je bewust van je kwetsbare punt met als voordeel dat je er iets aan kunt doen. Een homeopathisch middel is een sterk steuntje in de rug en zorgt ervoor dat je kwetsbare punt min of meer vanzelf oplost.  

Bewustwording

Soms is er geen middel voor, maar dan is er wél de bewustwording. Ik maak het zeer regelmatig mee, dat er geen middel nodig is, zodra de bewustwording volledig gerealiseerd wordt. Dat wil zeggen als je kunt zeggen: ja, dat klopt, dat doe ik en dat raakt me eigenlijk altijd al! Ineens gebeurt er dan iets en raakt het je niet meer. Of je weet wat je te doen staat en je kunt ineens maatregelen nemen die je behulpzaam zijn. 

gedoe in de geest natuurlijk oplossen
Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Ontvang gratis mijn berichten over een andere kijk op gezondheid

Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat ik je gegevens met zorg verwerk volgens mijn privacyverklaring. 

Je gegevens zijn bij mij veilig volgens AVG. Ik verkoop ze niet door. Je kunt jezelf weer eenvoudig uitschrijven.