circle of life
Monique Eggink

Monique Eggink

Monique is een gepassioneerd homeopaat met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Zij onderzoekt en wil het grote geheel zien: Wat is de essentie? Zij combineert zoveel mogelijk stromingen binnen de homeopathie, maar gebruikt ook inzichten uit bijvoorbeeld de yoga traditie, filosofie en psychologie. Monique is een voorstander van puur natuur.

Circle of Life

Iedereen heeft zijn eigen circle of life  –  je bent uniek!

Iedereen bestaat als het ware uit twee cirkels. Binnen deze cirkels heb je een eigen ontwikkeling doorgemaakt vanaf embryo tot nu. 

De binnenste cirkel is het ‘Zelf‘, degene met alle mogelijkheden die je ter beschikking staan. De andere cirkel is het ‘ego‘, en dat is degene die jou vertegenwoordigd in de wereld. Het ego is ontstaan uit het ‘Zelf’. Maar het ego vervult niet altijd alle mogelijkheden die iemand als potentie in zich heeft. 

Je ontwikkelt je van baby tot volwassene, een unieke ik, die zichzelf en zijn plaats kent, kan luisteren naar zijn innerlijke stem, zijn wil kan uitoefenen, een evenwicht vindt in het geven en nemen, onder ogen kan zien wat anders is dan hem of haarzelf zonder grenzen te verliezen, toestaan om wat verschilt van het ‘mij’ toe te laten, zodat je zelf kunt ontwikkelen. En uiteindelijk kunt samenwerken met de wereld, verbinden met anderen door te begrijpen en bewust te zijn van de eigen diepe verbinding met de wereld. En dat alles door te blijven verbinden met de eigen uniekheid en individualiteit. 

Je leeft vanuit deze cirkel

Door de circle of life wordt heel duidelijk zichtbaar, dat iedereen een uniek individu is met een unieke set tools. Ieders cirkel ‘is zoals het is’. Vanuit deze cirkel streeft iedereen zijn eigen droom na en communiceert iemand zoals hij doet. Vanuit deze cirkel …. vul je leven maar in….

Als je ontwikkeling uit de pas loopt

Vaak zien we problemen ontstaan in de overgang van de levensfases. Bijvoorbeeld: geboorte, overgang van voeding, tanden krijgen, bij het gaan lopen, bij het gaan spreken, naar school gaan, pubertijd, examentijd, zelfstandig gaan wonen, rond werkfases, rond de overgang en daarna rond 65 jaar en in de laatste levensfase.

Complicaties in ontwikkeling kunnen zijn:

  • de ontwikkeling van je schaduw: dat is de set onbewuste delen van de psyche. Alles wat niet ego is, is schaduw. De schaduw bevat alle afgewezen aspecten van de psyche: delen die ervaren zijn als ‘slecht’, onjuist, of niet verenigbaar met de normen van de familie of maatschappij waarin men leeft. 
    De schaduw (en de bijbehorende lichamelijke of geestelijke klachten) is vaak de plek waar men vastloopt. 
  • een overvloed aan het moederlijke principe, waardoor het lastig wordt om een aparte identiteit aan te nemen
  • een overvloed aan het vaderlijke principe, waardoor er door onderdrukking, externe regels, orders, dictaten en beperkingen buitensporige limieten worden opgelegd aan het ontwikkelende ego. Daardoor verhard het ego en wordt het opbouwen van flexibele verbindingen en relaties met een ander geblokkeerd.  
  • Als het ego of individualiteit niet correct gevormd wordt. Een natuurlijke gang van zaken is, dat het ego zich ontwikkelt om geheel uniek zichzelf te worden en tevens in verbinding te blijven met anderen. Alle hindernissen in de vorming van een gezond ego worden uitgedrukt als: onnadenkendheid, zichzelf wegcijferend, krachteloosheid, grenzeloosheid, afwijzing, onvolwassenheid, instabiliteit, rigiditeit, onderdrukking van emoties, egoïsme, machtspelletjes, positie, ambitie, status, gevecht en oorlog. 

Weer lekker in je vel én klachtenvrij

Er zijn talloze manieren om weer lekker in je vel te komen zitten. Zonder andere manieren tekort te doen, wil ik je graag mijn manier aanbieden: Ik luister op een speciale manier (als het ware tussen de regels door) naar je verhaal en hoor waar je ontwikkeling ‘uit de pas’ loopt. Precies passend daarbij krijg je een homeopathisch middel en je ontwikkeling maakt een volgende stap. 

Je geneest bij de oorsprong, doordat ik de vinger leg op de achterliggende oorzaak van je klacht.

 

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Ontvang gratis mijn berichten over een andere kijk op gezondheid

Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat ik je gegevens met zorg verwerk volgens mijn privacyverklaring. 

Je gegevens zijn bij mij veilig volgens AVG. Ik verkoop ze niet door. Je kunt jezelf weer eenvoudig uitschrijven.